Samen zetten ze jong en oud in beweging in het zwembad

Het zwembad is nu nog leeg en wordt volop opgeknapt. Maar dat is niet de enige vernieuwing: het zwembad gaat de samenwerking aan met GiGa. Een project vanuit de gemeente dat de bewoners in onze regio letterlijk in beweging zet. En nu dus ook in en rond het zwembad!

Op de gloednieuwe startblokken ondertekenden Kees Commijs van de Doetsekom en Ike Korevaar-Slob van GiGa Giessenlanden op vrijdag 22 maart de overeenkomst. Commijs: “Wij hebben enorme slagen gemaakt met het zwembad. Het is opgeknapt en we hebben een van de weinige openlucht 50-meter baden in Zuid-Holland. Dus we hebben een prachtig zwembad op een mooie locatie, maar GiGa heeft de mensen en ervaring om evenementen en activiteiten op te zetten. Zo gaan we Aqua-fit organiseren en ook een triatlon. Mooi toch? En niet alleen dat; ze zijn ook echt een verbindende factor tussen verenigingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Ik had er meteen een goed gevoel bij.”

Ook Korevaar-Slob heeft alle vertrouwen in de overeenkomst: “We gaan de overeenkomst aan, omdat we nu samen met de Doetsekom de mogelijkheid hebben om verschillende activiteiten te organiseren waarbij we mensen op een positieve manier in beweging brengen! Bijzonder omdat we alle doelgroepen daarin meenemen, van jong tot oud!”

Ze wachten niet af; begin mei starten al de eerste Aqua-Fit lessen. Voor meer informatie over de GiGa activiteiten in De doetsekom kunt u terecht op www.gigagiessenlanden.nl of op de facebook van GiGa Giessenlanden.